Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Door Closing Sound Problem
#11
(27 July 2012, 07:34 PM)Mark4211 Wrote:   Show/Hide
'

Yes, It all is. Usually u have to put the flie name into some folder so that when u start openbve it will play isnt it? Which flie is that?
Reply
#12
(28 July 2012, 03:50 PM)Seangwong Wrote:   Show/Hide

Really sorry but, I don't understand your English Undecided
EDIT: Could you post a screenshot of how the items in your own C151 folder look like?
Mark4211
Hi there! I am a railway technology enthusiast, currently studying at a polytechnic in Singapore.

North South Line for openBVE [NB: MSP - BSH]
Reply
#13
(28 July 2012, 03:50 PM)Seangwong Wrote:   Show/Hide

Firstly, some things need to be clarified before we can help you further.

1. Have you edited anything in the train folder? (Renaming, replacing, editing, anything at all?)

2. File and folders in this situation make a huge difference, please specify a little clearer.

3. Is there an extra copy of the original C151? (Downloaded straight off the internet and not edited in anyway?) If there is, try running the train and see if it works properly. A file could be corrupted.
[Image: tR6TYpt.png]
Reply
#14
(28 July 2012, 10:29 PM)SBS6016S Wrote:   Show/Hide

1) I just replaced the dooropn.wav and doorcls.wav file to my own. Then, it doesn't play the sounds anymore.
2) In the extracted folder C151, u open it u
p and you will see the dooropn.wav and doorcls.wav file together with the rest of the sound files etc.
3) Yes I have downloaded it and it works perfectly fine. Its only when I replace the sound file that it does not play anymore.
Thats why I am trying to find out how to make it play again. Is it you have to put the doorcls.wav/dooropn.wav file name in something to make it play?
Reply
#15
(01 August 2012, 05:53 PM)Seangwong Wrote:   Show/Hide

Just put it in the train folder ._.
Reply
#16
(01 August 2012, 05:53 PM)Seangwong Wrote:   Show/Hide

Did you rename the new sound files to "dooropn" for the doors opening sound and "doorcls" for the doors closing sound?
If you didn't the programme will not be able to play the sound as it is unable to trace the file.

Hope this helps you. (:
[Image: signature1-1.jpg]
Reply
#17
If all the files are intact then I think it's not about the files problem.

I have this problem also, usually at certain angles of the train we can hear the sound loudly, sometimes we don't hear anything at all.

I think one thing you can do is that you change your angles of your view of the train such as moving up, down, left, right or rotating.

Once you found the appropriate angle of view then it should not be a problem anymore.

Yep, and hopefully I dun sound too much like a moderator Smile
[Image: 8089695019_12094d3769_z.jpg]
Arthur Jie
- President of OpenBVE Arthur Jie Rapid Transit (Non-official)
- Trainee Player learning to develop OpenBVE Trains
- SGForums Bus Enthusiast: SBS8501U and TIB1138M
- SGTrains Bus & Train Enthusiast
- Check out my videos (Real life Buses, Trains and OpenBVE) at YouTube! Smile
Reply
#18
(12 August 2012, 09:57 AM)Arthur Jie Wrote:   Show/Hide

IMO that isnt a problem. The main problem here is that he cant get the sound file playing.
Reply
#19
(12 August 2012, 09:57 AM)Arthur Jie Wrote:   Show/Hide

OpenBVE works like that... It isn't the problem here.
[Image: ik2f1vr.png]
[Image: fIiJ0hY.png]
Reply
#20
Yea, the original C151 works. I have changed the Dooropn.wav and Doorcls.wav sound files to my own but I have renamed it to the same. The thing is that the sounds won't play now... I'll try to get a screenshot and post it soon...

(12 August 2012, 09:57 AM)Arthur Jie Wrote:   Show/Hide

Thats not the problem. Its only the door opening&closing sounds are not playing.

Fyi, i placed them in the same files as the original.


If lets say, i change the Ext1.5 .bmp files to Ext1.5 .png, i will have to change 1 of the csv files right? For this, do i have to change anything?
Reply


Possibly Related Threads...
Thread Author Replies Views Last Post
  sound.cfg Help Hi1307 10 11,824 14 June 2016, 11:59 PM
Last Post: SBS2831G
  C830v2 Problem Chester190 2 8,178 06 March 2016, 02:08 AM
Last Post: joeyfjj
  openBVE train running sound Samuel Lee 1 3,787 03 December 2012, 11:48 PM
Last Post: Mark4211
  RouteBuilder Exporting Problem Seangwong 6 4,033 14 October 2012, 01:00 PM
Last Post: boylush
  Changing train and door lengths Seangwong 12 7,510 10 October 2012, 01:48 PM
Last Post: Mark4211
  Edited C751A gangway problem Seangwong 8 5,706 09 October 2012, 03:50 AM
Last Post: joeyfjj
  Signal problem Samuel Lee 5 4,647 17 August 2012, 10:39 PM
Last Post: Samuel Lee
Exclamation .csv problem. Mark4211 3 2,542 24 July 2011, 03:42 PM
Last Post: SMB142J
  Problem Downloading Habourvale Routes mddanial 28 17,554 15 June 2011, 01:17 PM
Last Post: Liang25
  Resolved: Doors closing announcements not played SmartUserID 8 6,625 11 February 2011, 08:17 PM
Last Post: joeyfjj

Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)